Iubești? Dar știi să o demonstrezi?
Mulți iubesc, dar puțin știu să o demonstreze. Sau mulți susțin că iubesc, dar, de fapt, confundă iubirea cu altceva. Mă gândeam zilele acestea cât de important este pentru un  suflet să iubească și să-i fie împărtășită iubirea. Sufletul are nevoie de atenție, de liniște și de afecțiune. Doar simțind iubire, va putea dărui iubire. Uneori mă întreb: știu oamenii ce înseamnă iubirea adevărată?

Mulți  se pierd în definiții, în diferite scheme cu multe așteptări și încurcă normele iubirii, când totul este atât de simplu. Totul ține de tine, de mine, de noi! Nu vreau să judec pe nimeni acum și eu la rândul meu am comis erori iubind. Este important în viață și să greșești, să înveți cum să te ridici atunci când cazi, să știi să te autoevaluezi, să îți pui întrebări și să îți dai răspunsuri sincere. Dar foarte puțini admit aceste lucruri, iar cei mai mulți caută vinovații în altă parte.

Căutăm iubirea adevărată în alții fără să conștientizăm că adevărata iubire trebuie să pornească din interiorul nostru, apoi să se reverse spre exterior, spre oamenii ce îi întâlnim în cale, apoi să se oprească lângă cei care rămân, lângă acei oameni care știu să răspundă iubirii așa cum îți dorești.  

Filofobia – când iubirea devine înfricoșătoare

De foarte multe ori cerem altora atenție, dar fără să știm să oferim atenție. Ne complicăm cu diferite scene și moduri în care am vrea să fim iubiți și uităm să primim și să acceptăm unicitatea iubirii în sine.

Iubirea pe care o primești e reflecția iubirii ce o  dăruiești. Este foarte important să oferi persoanei pe care o iubești atențiile pe care ți le dorești.

Dacă apreciezi o persoană și o iubești, fă-o fericită. Să iubești pe cineva nu e aceeași cu a ști să o și demonstrezi. Există persoane care cât de foarte mult nu ar iubi sau ar vrea bine unei altei persoane, nu știu să o demonstreze, sau și mai grav, demonstrează contrariu. Așa se pierd multe iubiri, așa se înstrăinează mulți oameni, nu pentru că nu se iubesc, dar pentru că la un moment dat se epuizează răbdarea.

Am învățat că iubirea trebuie demonstrată! Cine te iubește o  demonstrează!

Cândva gândeam altfel și știu care sunt cauzele acelor gândiri reticente. Dar în timp mi-am dat seama de un lucru important: de iubire nu trebuie să-ți fie frică, nici de eșecuri să nu-ți fie frică. Riscă, doar așa vei câștiga…Chiar dacă unele riscuri pot să aducă furtună, nu uita că după orice furtună apare și un curcubeu. Nu tot timpul, dar, odată și odată, apare. Și va fi cel mai frumos curcubeu. Va fi curcubeul tău.

Să nu-ți fie frică să demonstrezi ce ai în suflet, să nu-ți fie frică să îți declari iubirea. Cu capul sus, trebuie să accepți că nu toate iubirile pot fi împărtășite și că nu toate iubirile au aceeași unitate de măsură, cum nu toate drumurile duc în aceeași direcție.

Șase tipuri de bărbați pe care să-i eviți

Învață să îți declari iubirea cu eleganță și elegant să te retragi dacă nu ți se răspunde. Și nu pierde speranța, continuă să cauți, să crezi până când vei găsi sufletul tău pereche. Crede-mă că dacă crezi, așa va fi!
 
Iubește! Nu este nevoie să dăruiești luna de pe cer, nici să faci acte de eroism și nici să spui la fiecare pas cât de mult iubești, pentru că iubirea adevărată nu are nevoie de vorbe, iubirea adevărată are nevoie de fapte, de complicitate. Unii se pot iubi fără să și-o spună vreodată, în timp ce alții și-o spun la fiecare pas dar demonstrează contrariul.
 
Cheia iubirii adevărate este sinceritatea și mai ales să o poți simți autentică, întreagă, să o simți a ta.  Iubirea poate fi demonstrată în multe feluri. Doar că acele moduri trebuie să fie semnificative și utile atât pentru noi, cât și pentru cealaltă persoană. Altfel, iubirea devine incompletă.

Greșim când credem că modul nostru de a iubi este singurul posibil, fără a înțelege de ce are nevoie cu adevărat celălalt. 

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Comments

comments

Total
11
Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*