Va plac rochiile animal print?

M-am uitat mereu, cu ochii fascinați la tabloul cu  baloturi de fân de pe câmpurile Italiei. Încă de la începutul verii, până în septembrie târziu baloturile sunt o piesă importantă a peisajului mioritic italian. Se întâmplă că stau pe câmpuri săptămâni la rând, așteptând  pe cineva să le ridice.

În Lombardia și mă ales în zonă în care locuiesc eu sunt foarte multe terenuri de orez, dar și grâu. Mai ales dacă călătorești cu trenul Milano-Vigevano și invers, este imposibil să nu observi măcar un câmp cu baloturi de fân.

Era ceva timp de când îmi doream să fac poze printre baloturile de fân la un apus de soare. Pentru că atunci este cel mai frumos contrast: galbenul câmpului și albastrul cerului.

Era o zi de august, o zi de canicola, când abia spre finalul zilei reușești să vezi cerul limpede și să simți aerul călduț. Mă întorceam cu mașina de la Milano și la un moment dat pe Navigli am simți mirosul de fân, așa că am zis acum-aici să facem niște poze.

Țopăind prin iarbă desculț, cu un râset ca de copil, purtând această rochie de vară cu imprimeu, au ieșit aceste fotografii! Rochia pe  care o port se potrivește perfect cu culorile naturii, chiar mai mult, pare să aducă mai multă viață și culoare, incluzând în peisaj și un patruped exotic.

Rochii animal prinț- ce trebuie să știi despre ele

Și că să fiu în temă, vreau să vă vorbesc puțin despre rochiile animal print, care în ultima vreme și-au făcut tot mai mult spațiu în lumea modei.

Nu știu cât de mult ați observat cât de mult se pune accent pe imprimeuri. Dacă ar fi să studiem atent am vedea că nu există persoană care să nu aibă măcar o haină sau un accesorii cu imprimeu, fie floral, animal, sau etc.

Despre timp, soare și mereu o schimbare

Există o gamă largă de imprimeuri care și-au făcut loc de-a lungul anilor în lumea modei și de cele mai multe ori fiecare imprimeu are o simbolistică aparte. De exemplul există printuri tribale, sunt acele care se regăsesc pe rochiile noastre de vacanță. Aceste printuri  își au originea în țările vest africane. Iar printre acestea există imprimeuri care sugerează apartenența la anumite clase sociale, familii sau chiar statutul celui care le poartă. O mare parte dintre acestea comunică simboluri sau proverbe tradiționale africane.

Animal print este un imprimeu ce la nivel inconștient sugerează concepția de avere și puterea de a supraviețui, dacă luăm în considerare că cca 5 milioane de ani în urma oamenii își acopereau corpul cu blănurile animalelor pe care le vânau și cine vâna un animal puternic precum tigrul sau leopardul, era ales conducătorul tribului.

Rochiile cu imprimeuri de acest fel sunt mult mai vivace, mult mai hippy și ușor de purtat.  Vouă vă plac? Ce fel de imprimeuri preferați? Ce părere aveți despre printurile cu animale pe hainele noastre?

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook