Zuccarello: Nopți de vară cu farmece

Cu o ușoară melancolie, în nopțile răcoroase de toamnă suspin după nopțile frumoase de vară, după vacanța noastră fantastică pe străduțele din Zuccarello. Deja v-am povestit câte ceva despre acest loc minunat, aflat în Liguria, mai exact în Provincia Savona, Italia!

Zuccarello noaptea este o bijuterie în adevăratul sens al cuvântului. Străduțele înguste și felinarele aprinse, dau o notă de romantism și intimitate acestui loc de poveste.  Uneori cuvintele nu sunt de ajuns pentru a descrie un loc în care ai lăsat niște emoții, un loc care te-a încărcat cu alte emoții. Uneori nici pozele nu sunt suficiente pentru a reda cu adevărat frumusețea văzută cu ochiul liber. Mirosul îmbătător al florilor, aerul curat, luna magică la un colțul unei stânci,  liniștea nopții în care se aud doar apele unui rău șerpuind la vale și pașii noștri moi ce se plimbau pe stradă!

Castelul Zuccarello- prin ruinele trecutului și NOI cu aventuri

În una din serile în care ne aflăm la Zuccarello, a avut loc o serbare tradițională de-al locului, numită: Noaptea Vrăjitoarelor!

Știți povestea Vrăjitoarelor arse pe rug sau torturate și ucise cu pietre? Se pare că la Zuccarello cândva existau multe vrăjitoare, iar de câțiva ani încoace se sărbătorește Noaptea Vrăjitoarelor, unde toți locuitorii satului sau și cei din împrejurimi vin îmbrăcați în costume medievale, femeile se transformă în vrăjitoare sau zâne, iar bărbații devin cavaleri, călugări sau călăi. Și acest eveniment ne-a transportat cu câteva secole în urmă, ne-a făcut să trăim pentru câteva secunde în altă dimensiune istorică.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*