Despre călătorii vara și apusuri de soare

Despre călătorii și apusuri de soare.  “O dată pe an, du-te undeva unde nu ai mai fost înainte”, spune o frază de-a lui Dalai Lama.

Aș putea să renunț la multe lucruri: haine, bijuterii, pantofii cu toc și multe altele. Dar nu aș renunța niciodată la pasiunea mea pentru a călătorii, dorință  de a descoperi și a vedea lumea în toată imensitatea ei. Doar călătorind reușim cu adevărat să ne deschidem, să ne dăruim lumii.

Orice mică călătorie, chiar și în cel mai banal loc din vecinătate, e o descoperire de sine, este o încântare pentru suflet și tot odată o meditație.

10 oraşe romantice unde să mergi în vacanță cu iubitul

Călătoriile te transformă, te ajută să îți dai seamă de locul mărunt pe care îl ocupi în lume.

Călătoriile te fac mai bun

Călătoria are multe beneficii pentru sănătatea noastră mentală, dezvoltarea personală și poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a dezvolta noi abilități. Călătoria te poate ajuta să deveniți o persoană mai bună și să dezvolți noi moduri de gândire.

Despre calatorii se spune că ucid orice ego și îți arată acea parte a vieții pe care până să începi să călătorești nu o cunoșteai, și anume: tu nu aparții nimănui în mod particular, tu aparții doar ție și  întregului Univers.

Există un aspect al călătoriilor mele de care nu pot să mă lipsesc niciodată: Apusul de soare!

Cele mai frumoase apusuri de soare

Ador apusurile de soare admirate de la înălțime, fie că este un apus de soare peste mare, pe lac sau din spatele unui munte. Apusurile de soare sunt mereu magice și spectaculare. Mereu unice.

Am văzut multe apusuri de soare și toate m-au încărcat cu emoții diferite, cu o tensiune și energie de neînchipuit. Țin să cred că apusurile de soare sunt o vrajă, o vrajă a  sufletelor romantice, precum și  vrajă pentru cei îndrăgostiți.

De foarte multe ori, ne pierdem în avalanșa de dorințe, care mai de care, unele mai ieftine, altele mai scumpe.

Încercam să agonisim cât mai mult crezând că acesta este scopul nostru în viață: să adunăm bani și tot felul de lucruri materiale: case, mașini, haine și bijuterii și mult desfăt.

Bucuriile sufletului sunt atât de mici și de simple

Este suficient să ajungi într-un loc necunoscut și să-i dăruiești sufletului cea mai mare bogăție: bucurie și încântare.

Vreți un sfat, când ajungeți într-un loc nou încercați să vă deconectați de la tot ce este vechi și lăsați necunoscutul să vă absoarbe, dăruiți-vă acelui spațiu în totalitate și trăiți din emoții.

Vara această am vizitat foarte multe locuri noi, la care încă mai contemplez și acum. Chiar dacă vara s-a terminat, mai simt vibrațiile călătoriilor în vene. Încă mai simt mirosul de mare și adrenalina ce ne ținea 16 ore din 24 trezi. Fiecare zi era diferită, fiecare pornire la drum era o nouă emoție, fiecare loc nou văzut era o încântare pentru suflet!

Și cel mai emoționat pentru mine este când pot să o iau și pe Jessica.

Îmi place ideea de a descoperi lumea împreună ea. Îmi place să mă bucur din lucrurile mărunte din care se bucură ea!

Îmi place să îi văd ochișorii sclipind de uimire și de entuziasm când descoperă pentru prima dată ceva nou. Acum că a mai crescut și nu mai face la tot pasul capricii, totul a devenit mai simplu.

Am reușit să ne distrăm din plin pe plajă, dar și să savuram câte un aperitiv pe o terasă de unde se putea admira și contempla în liniște la Apus de soare.

Cinque Terre: Vernazza, locul în care admiri opere de artă

PS: Fie că sunteți în căutarea unei fotografii demne de cadru sau pur și simplu doriți să vă bucurați de o ultimă vedere înainte ca această zi să se încheie, frumusețea și liniștea găsite într-un apus de soare nu trebuie subestimate.

Despre Liguria- Varigotti

Liguria este o mică regiune din nord-vestul Italiei, la granița cu Franța. Liguria  este una dintre cele mai populare regiuni din Italia ce atrage multi turiști în fiecare an. Este cunoscută pentru plajele imense și apa cristalină. Dar mai ales pentru satele cocoțat pe stânci, precum renumita zona Cinque Terre, Finale Ligure, orașe semnificative, precum: Genova, Sanremo, Imperia, Portofino.

O vacanță în Liguria este perfectă  atât pentru iubitorii de  plajele, cât și pentru cei care caută mereu o schimbare de peisaj. Este o destinație uimitoare  cu o natură superbă, mâncare excelentă, vinuri delicioase și oameni prietenoși.

  Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

FOTO: Varigotti Liguria

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*