Cum alegi parfumul potrivit pielii tale? 5 sfaturi utile

Vrei să afli cum să găsești parfumul care ți se potrivește? Vă ofer cinci sfaturi pentru a identifica cu ușurință aroma de parfum care se potrivește cu mirosul natural al pielii tale!

Poate pentru multe din voi pare o nimica toată să alegi un parfum,  poate unele veți gândi „ce mare problemă să îmi aleg un parfum? intru în magazin, le miros pe toate și găsesc eu ceva ce să îmi placă”. Ok. Dar cât de bine sunteți informate despre tot ce înseamnă parfumuri, fragranțe, arome, calitate și prețuri. Sau cât de mult vă cunoașteți pielea încât să știți că parfumul pe care îl alegi ți se potrivește cu personalitatea și se îmbină armonios cu mirosul natural al pielii tale ! Credeți-mă, a cumpăra un parfum nu este chiar așa de ușor și decât să aruncați cu banii pe orice, mai bine rezumați-vă la mirosul natural:apa și săpun.

Am cunoscut multe fețe, femei obsedate după parfumuri, care aveau o colecție de câte 20/30 de parfumuri, oricând aveau ocazia și vedeau o parfumerie își cumpărau ceva nou. Doar pentru a au auzit de acel parfum de la o prietenă, sau pentru că prietena ei îl are și e foarte mișto  și vrea să îl aibă și ea! Tine mite: Nu tot ce are prietena ta și îi stă bine, ți se potrivește la fel și ție!

Cum să ai grijă de pielea corpului tău

Acest fapt mi se pare foarte absurd! De ce să îți cumperi zeci de parfumuri, care mai scumpe, care mai ieftine, și din care oricum folosești doar unul, maxim două?  Sau unele din ele nu se vor potrivi deloc!

Fiecare persoana are propria chimie a organismului, care depinde de nivelul de hormoni, sănătate sau pH-ul pielii. Ce trebuie să știi e faptul că parfumul se amestecă cu mirosul natural al corpului și formează o reacție chimică ce rezultă într-o aromă plăcută, neutră sau chiar neplăcută.

Înainte să vă vorbesc despre parfumuri vreau să vă dau un sfat personal. Înainte de a te arunca în avalanșa de parfumuri ce se găsesc în comerț, informează-te bine despre ce arome ți s-ar potrivi, consultă un specialist, ia în considerare ce îți recomandă, apoi după ce ai anumite informații despre spre ce ar trebui să te orientezi, atunci intră intră într-o parfumerie și cere direct ceea ce te interesează. Oricum vei descoperi că există multe parfumuri cu caracteristicile pe care le cauți, însă oricum vei avea șansa să găsești mai repede ce ți se potrivește și ce să îți placă. Cumpără-ți un parfum o dată în an, dar fă-o bine. Un parfum ales bine și folosit moderat, cum ne sfătuiesc specialiștii, poate să dureze un timp îndelungat. Decât să-ți cumperi multe parfumuri foarte des, alege să investești într-un parfum de calitate o dată în an. Și să merite toți banii.

Ce trebuie să știi când vrei să-ți cumperi un parfum

1. Esențe parfumate

Într-un magazin de parfumuri este foarte ușor să îți pierzi controlul în față zecilor de sticle de parfumuri de pe rafturi. Tentația este de a le mirosi pe toate pentru a înțelege ce fel de parfum se potrivește bine cu mirosul natural al pielii tale.

Înainte de a trece la alegerea parfumului, ar trebui totuși să cunoști distincția dintre diferitele formule de fragrante, care determină ulterior și prețul unui parfum. De exemplu, esența reală a parfumului are un procent care variază între 20 și 50%,  apa de parfum  de 10-50%, apa de toaletă ( l’eau de toilette) între 3 și 8%, în timp ce colonia are 3%.

Cu cât este mai mare procentul esenței cu atât este mai mult mirosul și intensitatea mirosului.

2. Cum să mirosi parfumul

Specialiștii ne învață că sunt trei posibilități de a simți aroma unui parfum, după trei încercări, nasul nostru nu mai poate să perceapă și să distingă parfumurile. Deci când vă aflați într-o parfumerie este bine să fiți consiliat de un expert, de cele mai multe ori vânzătoarele din acest sector sunt pregătite și formate în acest domeniu așa că puteți să le ceriți ajutorul, apoi este bine să simțiți aroma unui parfum direct pe piele, deoarece când parfumul intră în contact cu pielea noastră, aroma se schimbă.

Înainte de a cumpără un parfum ar fi, de asemenea, necesar să aștepți cel puțin o oră. Acesta este timpul necesar pentru înțelege bine mirosul parfumului intrat în contact cu pielea! O achiziție în grabă ar putea, de fapt, să se dovedească a fi o mare dezamăgire.

3. Tipurile de parfum

Aromele pe care le percepem după stropire se manifestă diferit și sunt denumite de către experți: „cap”, „inimă” și „fundal”.

„Capul” reprezintă acele note aromate resimțite imediat  după pulverizare, cele ale „inimii” apăr după aproximativ 10 minute, în timp ce „fundalul” sunt notele aromate cele mai profunde și rămân pană când parfumul nu dispare cu totul.

Un parfum adevărat, cu un procent ridicat de esența, vor exista neapărat toate flagrantele de fundal. În  apa de parfum ( l’eau de profume) apar în mod special notele inimii, în apa de toaletă (l’eau de toilet) favorizează în mod special notele aromate ale „capului” cu un miros mai puțin intens, în timp ce apa de colonie lasă un miros care dispare în decurs de o jumătate de oră.

4. Cea mai bună metodă

Punctele corpului în care fragranza unui parfum se resimte cel mai bine sunt: gâtul, pulsurile, în spatele urechilor, la încheiturile brațelor. Dar nu trebuie să exagerați cu intensitatea este bine să nu depășiți cele 3 spray-uri pe fiecare parte.

5. Cum să păstrează un parfum pe o durată mai lungă de timp

După cumpărare, parfumul trebuie depozitat într-un loc uscat, nicidecum parfumul nu se ține în baie. Știu că foarte mulți fac asta, dar este greșit. Precum și faptul că un parfum nu se păstrează la temperaturi foarte mari. Deci, căutați o temperatură potrivită.

Valabilitatea unui parfum este de 2-5 ani, deși unele fragranțe tind să se aplatizeze în timp. Odată ce sticla este deschisă, parfumul rămâne eficient de ani de zile, chiar dacă în mod vizibil culoare parfumului poate să se schimbe.

Dahlia Divin, parfumul momentului

Eu vreau sa va prezint parfumul momentului, un parfum care pe mine ma cucerit imediat si am zis: da, acest parfum e al meu, mă regăsesc cu mirosul acestui parfum și chiar dacă m-a costat ceva mai mult decât alte parfumuri pe care le-am cumpărat în ultima vreme, chiar cred că merită.

Dahlia Divin este ultimul parfum din colecția Grivenchy, apărut chiar anul acesta. Este un parfum senzual, un parfum dedicat femeilor zeițe, adică femeilor puternice și, în același timp, fine, elegante, femeilor care iubesc viața și se bucură de orice clipă la maxim. Dahlia Divin de Givenchy este un parfum dulce, îmbătător cu un mix de miros de fructe de pădure. Este un parfum foarte discret, elegant, dar în același timp impunător.

Acest parfum se mentine foarte mult pe piele dar si pe haine, cel putin mie îmi rezistă o zi întreagă, îmi crează o stare de bine, de eleganță și, totodată, simplitate.

Urmariți-mă pe Instagram și pe Facebook

 

Total
2
Shares