Cadourile de Crăciun: Cum să faci cumpărături inteligent

Ați pregătit deja cadourile de pus sub brad? De cele mai multe ori se întâmplă să lăsam totul în ultimul moment și ne trezim că au mai rămas cinci zile până la Crăciun și noi încă nu știm ce să cumpărăm celor dragi. Așa că m-am gândit să vă vin în ajutor cu câteva sfaturi și idei ce să faceți și cum să nu lăsați totul pe ultimul moment.  

Cadouri de Crăciun, pregătiri

Se întâmplă de foarte multe ori să ajungem în ajunul Crăciunului și să fim în căutarea cadoului pentru mama, tata sau alte rude. Pur și simplu din lipsă de timp sau pentru că suntem mai lăsătoare din fire, ne prinde 24 Decembrie că nu am găsit cadourile potrivite pentru cei dragi.

Mi s-a întâmplat și mie în ani precedenți să umblu prin magazine chiar în Ajunul Crăciunului în disperarea de a cumpăra cadouri. Și ce se întâmplă? Tocmai atunci este nebunia cea mai mare prin magazine. Așa realizezi că nu ești singura care face cumpărături pe 24 Decembrie, dar  mai realizezi că pierzi ore în aglomerație și nu găsești acel “ceva” ce ți-ai dori să îl faci cadou. Și după multe căutări te mulțumești cu ceva la întâmplare, doar important să îți speli obrazul și să nu fii nesimțita care nu face nici un cadou de Crăciun. E doar odată în an Crăciunul,  nu în toată ziua!  

Anul acesta că să evit stresul și euforia din magazine în ultimele zile până de Crăciun, m-am pregătit ceva mai din timp. De pe la sfârșitul lunii noiembrie am început să mă gândesc deja la cadourile de Crăciun. Mai întâi am început să îmi fac o idee vagă despre ce aș putea să cumpăr persoanelor dragi. Cu fetița mea e ceva mai simplu. În fiecare an la începutul lunii decembrie, când facem bradul, ea scrie o scrisorică lui Moș Crăciun pe care o pune sub brad, iar lista respectivă mă ajută să aflu ce își dorește și să știu exact ce să caut.  

Cadourile de Crăciun, cumpărate din timp  

De ce este important să pregătim cadourile din timp? Poate părea o banalitate, crezând că oricum nu schimbă mult faptul că îl cumperi la începutul lunii decembrie sau după 20 decembrie, însă eu vă spun din propria experiență că pregătirea cadourilor în anticipat este mult mai avantajos și chiar mai economic.

Să începi să cauți din timp cadourile, în primul rând ai posibilitatea să faci cumpărături mult mai inteligent, poți să alegi cu mare atenție și să te gândești bine pe ce dai banii, ai timp să compari prețurile din mai multe magazine. Pentru că de foarte multe ori același produs îl poți găsi la prețuri diferite, în magazine diferite. Astfel ai posibilitatea să economisești oricât de mică ar fi diferența de la un magazin la altul. În al doilea rând, să cumperi cadourile de Crăciun din timp, te ajută să eviți stresul din Ajunul Crăciunului.

Cadouri Valentine’s Day: Cum să îți surprinzi iubitul

 Cum să cumperi cadourile de Crăciun din timp?

În primul rând este bine să vă faceți un plan precis înainte de a porni în căutarea cadourilor de Crăciun. Stabiliți bine bugetul de care dispuneți și cam cât ați vrea să cheltuiți pentru cadouri.

Faceți lista persoanelor cărora ați dori sau ar trebui să le faceți un cadou și cam cât ați vrea să cheltuiți pentru fiecare cadou în parte. Apoi, pentru fiecare în parte notați-vă câteva idei de cadouri pe care ați putea să le faceți în funcție de bugetul estimat.  În acest fel, veți evita să pierdeți timpul inutil intrând și ieșind din magazine cu mâine goale.  

Cadourile de Crăciun: Din timp prin magazine  

Să începi să cauți cadourile pentru Crăciun din timp, îți oferă posibilitatea de a putea să te plimbi prin magazine în liniște. Nu lăsa totul pe ultimul moment, când toate supermarketurile sau centrele comerciale vor fi pline de lume. Alocă timp shopping-ului pentru Crăciun încă de la începutul lunii decembrie, mergi în magazine în mijlocul săptămânii, în orarii în care este mai puțină lumea.

Așa poți să te plimbi, să vezi ofertele și să reflectezi în liniște și să iei deciziile corecte pentru alegerea cadourilor potrivite, dar și cât să cheltuiești.  În Milano încă de la mijlocul lunii noiembrie, cele mai mari lanțuri de magazine întroduc produse dedicate Crăciunului!   

Cadourile de Crăciun online

Shopping-ul online tot mai mult cucerește iubitorii de cumpărăturii, dar și de oferte speciale. În ultimii ani shopping-ul online a revoluționat și Crăciunul. Faptul că putem face achiziții pur și simplu cu un clic ne simplifică înzecit viață. Așa putem spune adio stresului și alergăturilor prin magazine în căutarea cadourilor! Cât de bine e să stăm comozi în divanul de acasă și să comandăm totul online, iar la ușă să sune curierul și să ne aducă tot ce ne-am dorit.

Ce puteți cumpără online?  Totul! Nu mai există lucruri care nu pot fi cumpărate online. Bineînțeles este important să știi cam pe ce siteuri să te orientezi și care sunt de încredere. Mai precis punctuali cu expedierea, încât să nu se întâmple că ordinul făcut la începutul lunii decembrie să ajungă abia în ianuarie! Un site absolut de încredere, unde se găsește orice din ce ne dorim si pe care vi-l recomand, este Amazon.  

Cadourile de Crăciun: Cumpărături de la tarabe

Tarabele și piețele organizate în această perioadă sunt o altă bună soluție pentru a găsi cadourile pentru Crăciun. În Italia încă de la mijlocul lunii noiembrie sunt organizate tot felul de piețe,  standuri  cu tot felul de idei de cadouri originale și neobișnuite. Trebuie doar să căutați pe internet și să aflați care sunt cele mai apropiate piețe, expoziții de acest fel, de casă voastră. Iar de acolo puteți stoca cadouri de Crăciun pentru întreagă familie și pentru prieteni.

Cadouri de Crăciun făcute manual  

O altă ideie pentru cadourile de Crăciun, ar fi să le realizați chiar voi, acasă. Ați putea găsi pe Youtube mai multe tutoriale din care să vă inspirați cu idei de cadouri făcute manual: ca de exemplu globurile de crăciun croșetate, fulare sau mănuși din lâna, suporturi de lumânare create cu materiale reciclate, etc.

Din nou, organizați-vă cu un plan: concentrați-vă asupra ideii pe care doriți să o realizați, obțineți materialele necesare și planificați zilele de care aveți nevoie pentru a vă completa muncă. Realizarea cadouri manual vă va include și mai mult în atmosferă magică și romantică a Crăciunului.

Cam acestea sunt ideile de la mine, sper să vă fie de folos. Aștept să îmi povestiți cum vă pregătiți de Crăciun și cum vă organizați pentru cumpărarea cadourilor?  

Sărbători liniștite vă doresc!

 

Total
2
Shares