Cum alegem și oferim un cadou…Ghid util

Nu este întotdeauna ușor să alegem cadourile, mai ales când ținem să combinăm utilul cu plăcutul. Cadourile făcute la întâmplare și în grabă riscă să fie uitate pe undeva sau aruncate direct la gunoi. Cu siguranță ni s-a întâmplat și nouă să primim uneori cadouri care să nu fie tocmai pe gustul nostru.

În acest articol aș vrea să vă vorbesc despre cum să alegeți cadoul potrivit în funție de personalitatea persoanei. De cele mai multe ori este suficient să indentificam personalitatea destinatarilor, însă ce facem dacă cunoaștem foarte puțin persoană și gusturile ei?

Cadourile în funcție de personalitate: Sfaturi!

Cadourile pe care le facem, indiferent de ocazie, deseori dezvăluie cine suntem, prezentând gusturile noastre, caracterul nostru, modul nostru de a fi și de a gândim. Cu toate acestea atunci când ne gândim să facem un cadou trebui să cumpărăm în conformitate cu personalitate celor cărora intenționăm să-i facem acel cadou. Să ghicim ce cadou ar putea să-i placă mamei tatălui, sau unei rude puțin mai îndepărtate, prietenilor, colegelor de serviciu, nu este chiar atât de simplu, pentru că fiecare persoană are propria personalitate și  propriile gusturi.

Iată un ghid practic care să vă ajute atunci când sunteți în căutare de cadouri pentru rude sau prieteni.

Cadourile în funție de caracterul destinatarului

Un fular sau niște mănuși? O geantă? Poate o carte? Sau poate un apărat electronic? În fața miilor de oferte puse la dispoziție de magazine, anumite persoane se pot afla în dificultate atunci când trebuie să alegă un cadou. Multe persoane atunci când trebuie să facă un cadou, îl aleg în funcție de propriele gusturi și preferințe, însă, cel mai important în alegerea unui cadou este destinatarul cadoului. La el trebuie să ne gândim în primul rând. Ce ar putea să îi placă? Îi cunoaștem caracterul și gusturile? Dacă nu cunoaștem prea bine gustrile persoanei respective, atunci este suficient să cunoaștem măcar câțiva factori care-i determină personalitatea. Ca de exemplu: este o persoană elegantă și la modă sau o persoană care mai mult iubește sportul?

Cadouri de Crăciun 2017: Câteva idei de pe Amazon

 

Iubește sportul? Puteți opta pentru un tricou sau pentru unele accesorii sportive, cum ar fi un ceas de mână pentru alergat. Vezi AICI câteva modele interesante de unde vă puteți inspira.

Iubește lectura? Dacă știți că aveți de-a face cu o persoană care iubește lectură, atunci aventurați-vă în imensele librării virtuale. Iată câteva titluri interesante din acest an!

Este o persoană care lucrează mult și iubește să se relaxeze după ce a ajuns acasă? Alegeți pijamale, papuci sau o mască de  față relaxantă.

Iată câteva profiluri de personalități și caractere în baza cărora puteți alege un cadou!

Cadouri pentru persoanele creative

Pe scurt: Dacă cauți un cadou pentru o persoană creativă, cu ar fi un artist, ai două posibilități: poți să încerci să realizezi un cadou manul pentru a-ți arăta și tu partea creativă sau dacă creavitatea nu e la mână ta, atunci încearcă să căuți un gând care să reflecte personalitatea artistică a persoanei respective. Ai putea să-i faci cadou o brățară sau un colier realizat manual de un meseriaș. Oriunde se pot găsi obiecte de artizenat. Ce zici de un set de obiecte pentru uz casnic, facute manual. Poți găsi mai multe idee pe Amazon.

Cadouri pentru persoane reflexive și grijulii

În cazul în care persoană căreia trebuie să faceți un cadou are o personalitate de tip taciturn, este un iubitor al disciplinelor meditative, iubește să-și petreacă timpul singur, atunci orientați-vă spre o carte sau pe un CD de muzică a artiștilor săi preferați. Dacă, în afară de faptul că este reflexiv, este și el un iubitor de tehnologie, optează pentru un e-reader KINDLE (cititor de cărti digitale). Cu siguranță îl veți face fericit!

Cadourile de Crăciun: Cum să faci cumpărături inteligent

Cadouri pentru persoanele timide

Amintiți-vă că o persoană foarte timidă nu-i place să-i lase pe alții să-și cunoască intimitatea, așa că elimină din gândul tău cadourile prea personale, cum ar fi: parfumuri, creme de corp, lenjerie de corp, articole de îmbrăcăminte cum pijamale, halate, șosete. Caută un dar mai detașat, ca de exemplu: o eșarfă sau o pereche de mănuși, un ruj sau un fard, un accesoriu de pus în casă. Alege un cadou delicat, dar în același timp ceva mai distant.Cadouri pentru oameni extrovertiți

Dacă căutati un cadou pentru o persoană extrovertită, dar pe care nu o cunoașteți foarte bine, nu vă faceți prea multe probleme. Cu o persoană sociabilă, drăguță, la îndemană și capabilă să se afle printre ceilalți, vă puteți răsfăța cu adevărat. De exemplu, dacă este un băiat, îi puteți face un cadou frumos un papion sau o cravată, însă dacă este o fată puteți alege o pereche de papuci amuzanți sau un pulover, o rochie.

Fashion Blue Denim Shoulder Bags Women Handbag Messenger Bag Cowboy Bags Ladies Crossbody Bag

 

Idei de cadouri pentru prietenii la modă

Dacă prietenii tăi au personalităti diferite, dar există un lucru care îi unește și anume pasiunea pentru modă și stil, atunci spre asta trebuie să punctezi. Caută pe internet năutăți cu tendințe din categoria vestimentație, încălțăminte și accesorii sau puteți alege un exfoliant pentru corp, o cremă catifelată, un kit de unghii, o paletă de umbre a ochilor, etc.

1PC Rhinestone Double Star Earring

Cadourile în funcție de zodie

Nu cunoști bine personalitatea persoanei căreia trebuie să îi faceți un cadou? Este suficient să-i știi semnul zodiacal, astfel poți alege un cadou în funcție de descriera și prezentarea caracterului astrologic. De exemplu, cei născuți în zodia Berbec sunt persoane concrete care preferă cadouri utile și funcționale. Persoanele născute în zodia Taurului sunt, de obicei, foarte atente și grijulii cu ei înșiși și cu mediul în care locuiesc. Gemenii iubesc surprizele și darurile neobișnuite, așadar, aveți o gamă foarte largă pentru a folosi creativitate și unele idei nebunești. Persoanele născute în zodia Leul iubesc darurile importante (poate chiar prețioase), în timp ce Racii sunt cei mai ușor de mulțumit, pentru că ei consideră că doar atenția este importantă. Cei născuți în zodia Fecioară apreciază darurile de îmbrăcăminte și îngrijirea corpului. La fel și Balanța.

Scorpionii adoră obiecte parfumate, senzuale, personale (lumânări, parfumuri, esențe, etc.). Săgetătorii sunt visători din fire, sunt persoane pline de viată și întotdeauna activi: un rucsact, un jurnal sau de ce nu, un bilet de avion îi va face 100% fericit. Cine este Capricorn va lua un cadou de o anumită valoare (și nu vorbesc neapărat de o valoare economică), în timp ce Vărsătorul este sensibil, așa că orice îi emoționează este frumos.

În cele din urmă, pentru cei din zodia Pești, trebuie să  dedicam ceva mai mult timp pentru alegerea unui cadou. Persoanele născute în această zodie sunt oameni sensibili care vor observa imediat dacă decizia a fost pripită și superficială.

 Tu ce fel de personalitate ești și ce cadouri preferi să faci sau să ți se facă? 

Comments

comments

Total
9
Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*