Valea Imagna: refugiul de la poalele munților

La o aruncătură de Bergamo, la poalele prealpilor lombarzi se află Valea Imagna, un mic paradis de liniște cu mici comori. Dacă doriți să petreceți o vacantă în mijlocul naturii și să vă bucurați de mâncare excelentă, nu pierdeți ocazia de a trăi această experiență de neuitat.

De această dată vreau să vă prezint un nou loc de vacanță de pe meleagurile italienești: Valea Imagna. Un locușor aflat în zona Lombardia, la 20 km de Bergamo și cca 50 km de Milano.

Sunteți gata de plecare?

Am început noul an cu o mică escapadă în munți. Ne-am dorit un locușor unde să putem să ne dăm cu sania și să facem o bulgareală zdravănă cu zăpadă așa ca în vremurile copilării noastre. Tare frumoase ierni mai erau pe atunci, care din păcate nu mai sunt la fel, iar copii noștri cresc fără să știe ce înseamnă bucuria distracției în zăpada. Așadar, singura soluție este să profităm de câteva zile de concediu în care să fugim sus în munți, unde mai ninge uneori, iar zăpada reușește să formeze acel covor alb în jur. 

După micele escapade pe litoralul italienesc din luna august, nu am mai reușit să plecăm pe nicăieri, așa că nu mai aveam răbdare să se sfârșească anul 2017 și să îmi pot lua alte câteva zile de concediu, pentru a ne relaxă undeva departe de tot zbuciumul cotidian. O călătorie în munți era numai perfectă să ne resetăm bateriile pentru noul an.  Am pornit din start pe ideea să căutam un locușor nu departe de Milano, dar unde să putem să ne distrăm în mijlocul naturii cu Jessica. Deci, după mai multe căutări am descoperit Valea Imagna. Munte, zăpadă, liniște și priveliști de poveste…Acolo am zis că vreau să ajung!

Am plecat  în aventură noastră pe 4 ianuarie și ne-am întors pe 7 ianuarie, deci am avut 4 zile și 3 nopți de total relax, desprinși de contactul cu lumea și problemele zilnice.  

Rota d’Imagna, o vale care îți cucerește spiritul

În ce privește Valea Imagna, prima impresie care îmi vine în minte acum este:  Priveliști care îți tăie respirația și multă adrenalină. Valea Imagna  include mai multe localități cu un remarcabil patrimoniu istoric și natural. În primul rând, vreau să încep să prezint  Rota d’Imagna, localitatea în care am avut cazarea.  

Acestă mică localitate se află între Rota Dentro și Rota Fuori și este cunoscută datorită celebrului arhitect Giacomo Quarenghi: unul dintre cei mai importanți exponenți ai arhitecturii neoclasice din Rusia, care își are originile în Rota D’ Imagna.  

Din localitatea Rota d’Imagna există mai multe trasee pentru iubitorii de drumeții și ciclism montan. Tot în apropiere, am înțeles că, există câteva peșteri foarte vechi, unde s-au găsit semne de așezare umane datând din epoca bronzului.  Noi nu am apucat să vizităm aceste locuri, cred că peșterile sunt mai potrivite de le explorat primăvară sau vară.  

Fuipiano: locul din inimă munților

Una dintre cele mai frumoase comune din valea Imagna  este Fuipiano, un mic sat din vârful munților, de unde se poate vedea cel mai bine întreaga vale. Fuipiano arată ca un sat de basm. Vechile case de piatră locale și colibele tipice crează  această magie. Noi am ajuns aici chiar în a două zi de vacanță. Aici ne-am aventurat la săniuș și ne-am bulgărit cu zăpadă, iar Jessica  a fost tare fericită.  

Cazare, relax și mâncare bună în Valle Imagna

Como-Brunate: Ce să vezi la Como în doar o zi

 

Din specialitățile tipice locului am avut ocazia să mâncăm la restaurantul Hotelului Albergo Moderno, aflat în Fuipiano. Practic este cel mai apreciat restaurant din zonă, unde mâncarea este ca la mama a casă.

 

[/col]

 

 

 

 

 


Comments

comments

Total
7
Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*