Fashion, Lifestyle & Travel Milan – Italy

Categories: LIFESTYLE

Emoțiile și mândria de a fi mamă în câteva cuvinte…

Viață de zi cu zi a unei mame nu este doar lapte și miele…Când decidem să devenim mame știm deja că viață noastră se va schimbă definitiv…problemele și grijele se înmulțesc, orele de somn se scurtează, în timp ce ziua de muncă se mărește…Cu toate acestea viață  unei mame este alcătuită din multe lucruri mici, emoții și bucurii, care ne fac minuntate, ne fac să ne simțim împlinite ca femeie și să ne simțim unice.

Mama este unică și cea mai frumoasă în ochii copiilor ei

Dacă ar fi să rezumați emoția de a fi mamă în doar cinci cuvinte, care ar fi acestea și ce înseamnă ele pentru voi?

Înainde să devenim mame, cu siguranță ne întrebăm și ne gândim la cum se va schimbă viață noastră…Multe mame își programează din timp momentul în care vor să de-a naștere unui copil, altele sunt luate prin surprindere de moment, dar cu toate acestea cu mult curaj și iubire își strâng copiii în brațe…Eu fac parte din cea dea două categorie: luată prin surprindere și total nepregătita, uneori chiar înspăimântată.

Abia împlineam 23 de ani pe atunci și aveam în cap un milion de proiecte și de vise, dar nici pe aproape nu era programat să devin mamă. Mi-a trebuit ceva timp să mă adun, să încui într-o cutie unele vise și să schimb traiectoria planurilor mele la 360 de grade. Când am ținut-o prima dată în brațe, mi-am dat seama că nimic nu mai conta: doar Ea. nu mai există urmă de regrete…Acum că mă apropii de 30 de ani, cred că până la urmă am ales corect și am dat viață celei mai mari opere de artă din viața mea.

Să devii mamă, să îți ții în brațe copilul, să îi urmărești evoluția, să îl vezi cum crește, să te bucuri de orice mic progres, sunt cele mai frumoase senzații și realizări din viața unei femei.   Iată câteva idei din  ce am înteles eu în ultimii ani din experiența mea de mamă…

Acea perioadă din viață în care e un lux cum trăiesc

1.A fi mamă înseamnă să porti  mereu cu ține o bijuterie rară, pe care poate mulți nu o văd, doar tu știi că e acolo mereu, chiar și atunci când rămâne acasă….Copii sunt precum o bijuterie ce îți luminează ziua și face ca fiecare zi să fie unică.

2. A fi mamă înseamnă să scrii zi de zi noi povești. Fiecare zi este diferită de altă, oscilează între greutăți și bucurii, înveți lucruri noi, chiar și atunci când credeai că deja știi totul. A avea un copil înseamnă să retrăiești o serie întreagă de experiențe deja trăite ca și cum ar fi ceva complet nou.

3. A fi mamă înseamnă a avea în fiecare zi un motiv de mândrie. Fiecare mică realizare: primii pași, primul cuvânt, prima zi de grădiniță, prima zi de școală, fiecare premiu…sunt lucruri  mici, dar care în inima unei mame vor fi cel mai mare motiv de bucurie și mândrie.

4. A fi mamă înseamană să te naști și să crești a două oară. A fi mamă însemnă să te maturizezi, să te responsabilizezi,  dar în același timp să lași copilul din ține să se joace cu copil tău, experimentând mereu emoții noi.

5. A fi mamă înseamnă să înveți să iubești….Abia când se devine părinte se experimentează o nouă formă de iubire. Dragostea dintre un părinte și un copil este probabil cea mai neconditionată și absolută formă de iubire care există și care durează toată viața.  Copii sunt iubiți, pur și simplu,  pentru că sunt, nu pentru că sunt făcuți într-un fel și nu în altul.

A fi mamă înseamnă mult mai mult dăcât poate fi spus în doar câteva rânduri. Dar va las pe voi să mă compleți. Povestiți-mi despre experiența voastră de mamă?  Ce emoții trăiți alături de copiii voștri?

Cum spuneam mai sus pentru mine apariția fetiței mele a fost cea mai frumoasă întâmplare ce mi se putea întâmpla. Timpul a trecut și noi am crescut, dar ne distrăm și petrecem timp de calitate împreună.

PS: Acesta este primul shooting împreuna, în ultimii doi ani am încercat să evit să public poze cu ea, dar de data această mi-a zis că mă controlează să vadă dacă am pus-o și pe ea pe blog. 😀 

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Liudmila Carta

Share
Published by
Liudmila Carta

Recent Posts

Primăvara în Milano: Străzile Înflorite

Milano, un oraș renumit pentru moda, artă și design, se transformă într-un tablou viu în… Read More

2 săptămâni ago

Descoperă Milano: Ce să vizitezi în capitala Modei

Milano, unul dintre cele mai fascinante orașe din Italia, este cunoscut pentru istoria sa bogată,… Read More

4 săptămâni ago

Care sunt destinaţiile de top pentru turiști în Italia?

Italia este o țară încântătoare, cu o diversitate culturală și peisagistică uluitoare, făcând-o o destinație… Read More

4 săptămâni ago

Trenduri în Italia: Ce se poartă în 2024

În Italia, centrul strălucitor al modei mondiale, trendurile se schimbă cu o viteză amețitoare, reflectând… Read More

4 săptămâni ago

Ziua Tatălui în Italia: O Tradiție de Recunoștință

În inima culturii italiene, Ziua Tatălui este o ocazie specială, dedicată recunoașterii și aprecierii rolului… Read More

o lună ago

Aiguille Rouge, aventură la 3.227m înălțime

După incursiunile anterioare prin încântătoarea stațiune Les Arcs 1950 și Les Arcs 2000, vreau să… Read More

o lună ago