Învață să fii fericit/ă în fiecare zi

„Fericirea nu este o destinație. E un mod de a trăi.” Unii susțin că fericirea este în succes, alții afirmă că fericirea constă în bani, eu sunt absolut convinsă că fericirea, adevărata fericire, este ascunsă în lucrurile mici care ni se întâmplă în fiecare zi. Fiecare zi e un moment de fericire, pe care trebuie doar să îl recunoaștem și să-l apreciem.

Se întâmplă să avem perioade monotone în care fiecare zi ni se pare la fel. Ne simțim plictisiți, abandonați, uitați undeva în trecut sau poate prea agitați să ne planificam viitorul și, inevitabil, lăsăm fericirea să treacă pe lângă noi.

Se întâmplă să confundăm fericirea cu plăcerea. Plăcerea poate fi de multe feluri. De foarte multe ori ele sunt mai ușor de văzut, decât reușim să vedem fericirea. Plăcerile sunt tentații ce rup firul adevaratei fericiri. Pentru că adevărata fericire nu este atunci câd obții ceea ce îți dorești foarte mult, adevărata fericire e când înveți să trăiești cu ce ai și cu ce nu ai, dar ți-ai dori să ai.

Adevărata fericire este abia atunci când ești mulțumit și satisfăcut cu tine însăți, astfel încât nu simți nevoia să posezi nimic mai mult decât îți poți permite. Adevărata fericire este abia atunci când știi că chiar dacă ai totul sau chiar dacă nu ai nimic, te simți împlinit. Asta nu înseamnă că trebuie să încetăm să fim ambițioși, să nu mai avem aspirații și să nu tindem spre succes.

Fericirea este atunci când cu multă ambiție aspirăm spre succes, dar în același timp știm să ne controlăm aspirațiile în mod realist. Cum este inutil să îți dorești să ajungi pe lună, dacă nu faci școala de astronaut.

Rețeta fericirii: Cum să fii mulțumită

Fericirea înseamnă cunoaștere, înțelepciune și muncă de zi cu zi. Pentru a fi cu adevărat fericit/ă, trebuie mai întâi să înveți să te cunoști, să fii sincer/ă și înțelept/ă cu tine însăți și să muncești pentru aceasta în fiecare zi.

Fericirea înseamnă să stai bine. Să stai bine cu tine, fără să simți nevoia să o împarți cu altcineva sau acel  cineva să o împartă cu tine. Fericirea este un adăpost în care lucrurile au un echilibru. Fericirea are nevoie de un adăpost, iar acest adăpost este interiorul nostru.

Fericirea este o lecție. Fericirea este o lecție pe care toți vrem să o învățam. Unii o caută în cărți, alții o caută în alții…dar abia cei ce o caută în interiorul lor reușesc să o descopere cu adevărat.

Fericirea se învață din greșeli. Nu poți ști ce înseamnă să fii fericită pană nu ai greșit, ai suferit.  Nu poți să știi ce înseamnă să fii împlinită, până nu ai căzut și te-ai ridicat.

Mi-am dat seamă că eșecurile sunt cele mai bune remedii pentru succes. Precum o ușă închisă, poate deschide mai multe porți.

Fericirea este atunci când în sufletul tău înfloresc mii de flori, iar o floare înflorește pentru că așa îi este natura, nu pentru că așa o vor alții. Fericirea are miros de primăvară, de libertate…de tine.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*