Categories: MY OUTFIT

Ținută de toamnă: Ce faci când vremea îți strică starea de spirit?

“Să știi că transformarea începe uneori cu o toamna. ” Yasmin Mogahed

Toamnă este anotimpul maturității, conștientizării și transformării. Ea vine cu culori bogate, dar nu îndrăznețe; parfumuri intense, o căldură care salută și ne încălzește fără să ne ardă.  Dacă ar fi un anotimp al vieții, toamna ar fi aceea a conștiinței, a meditației, a reflectării.

Dintre cele patru anotimpuri, toamna este cea care are cei mai puțini admiratori, pentru că toamna trezește în noi emoții copleșitoare, toamna ne trezește la realitate, toamna se percepe cel mai bine dimensiunea spațiu-timp. Dacă în celelalte anotimpuri simțim cum timpul parcă plutește și ne face să zburăm prin spațiu, toamna ne așează cu picioarele pe pământ, separă realitatea de euforie. Cauza acestor sentimente poate fi faptul că toamna ne apropie  de sfârșitul de an, iar în această perioadă începem să ne gândim la tot ce am făcut întregul an și la ce ar mai fi trebuit să facem, dar nu am reușit.

Cum putem depăși efectele negative ale acestui sezon, dacă, din întâmplare, suntem cuprinse de ele?

Mai întâi de toate,  trebuie să acceptăm faptul că, uneori, avem nevoie să fim triști și suparăți,  pentru că nu poți fi întotdeauna fericit ca în vacanță. Iar tristețea de cele mai multe ori ne atenționează că avem nevoie de o pauză și să ne reîncărcăm bateriile cu o nouă energie. Acceptarea emoțiilor noastre, atât negative, cât și pozitive, este punctul de plecare al conștiinței de sine. Doar în momentul în care suntem conștienți de tristețea noastră și o acceptăm putem să analizăm cel mai bine și să reflectăm asupra cauzelor ei. Reflectând asupra cauzelor și circumstanțelor care ne crează neplăcerea interioară putem să lucrăm asupra modificării emoțiilor noastre și să  schimbăm starea noastră de spirit.

Deci, haideți să vedem cum putem să modificăm emoțiile negative în emoții pozitive chiar dacă clima din sezonul tomnatic nu ne place și ne face să ne simțim la pământ.

Relaxează-te. Ia o pauză de la tot ce înseamnă activități stresante și refugiază-te măcar pentru o zi într-un loc liniștit în care să poți reflecta și să îți faci ordine în gânduri. Reordinează-ți proiectele prioritare și cele mai puțin prioritare. Nu te lasă cuprinsă de panică că se apropie sfârșitul de an și încă nu ai reușit să finalizezi tot ce ți-ai propus la începutul anului. Organizându-ți bene ideile și stabilind un program cu obiectivele cele mai importante poți să aduci rezultate în cel mai scurt timp. Dacă timpul este prea scurt, atunci tăie de pe lista acestui an planurile care au nevoie de foarte mult timp  și reprogramează-le pentru începutul anului următor. Așa îți reduci  puțin din anxietate și îți permiți să respiri puțin mai liber în această perioadă.

Socializează. O bună metodă pentru a depăși această perioadă este socializarea. Nu te închide în casă, chiar dacă te simți obosită și ai vrea să dormi în continuu. Încearcă să ieși cu prietenii, să te distrezi, doar așa timpul va zbura și nici nu îți vei da seama că a trecut toamna cu zilele ei posomorâte. Dacă chiar nu îți place ieșirile în oraș cu prietenii, atunci găsește-ți ocupații creative pe care să le faci în casă: citește o carte, uite-te la filme care să te motiveze și să îți confere energie pozitivă, decorează-ți casa potrivit sezonul tomnatic, petrece mai mult timp în bucătărie,  experimentează rețete noi.

Plimbă-te. Chiar dacă uneori poate fi foarte greu să putem ieși din casă din cauza ploilor, profită și de cele 10 minute când ploaia se oprește sau încetinește pentru a face o plimbare în care să lași gândurile să zboare în altă parte, iar tu să respiri aer proaspăt.

Acordă mai multă atenție felului în care te îmbraci. Frigul de toamnă de cele mai multe ori vine pe neașteptate, iar faptul că suntem constrânse brusc să trecem de la hainele lejere de vară la cele de toamnă-iarnă ne poate afecta starea de spirit. Pulovere, jeans, giacă sau paltoane, fulare, cizme sau botine, toate acestea ne încărcă și ne face să ne simțim sufocate de greutatea lor. De aceea vă sfătuiesc să alegeți cu mai multă atenție ținuta vestimentară toamna. Optați pentru ținutele ce vă plac foarte mult și vă fac să va simțiți libere. La baza unui outfit de toamnă sunt materialele, țesăturile. Alegeți rochițe sexy, comode din țesături moi și totodată călduroase.

Iată o listă cu câteva site-uri de unde vă puteți inspira și găsi haine superbe pentru această toamnă…

Shein

Zaful

Amazon

Dresslily

FashionMia

Fashionnuova

Chicwish

ASOS

Privalia

Zalando

PS: După două săptămâni de ploi la Milano, dumineca trecută am prins o zi prielnică pentru o plimbare în oraș. La momentul acesta, din nou, plouă.

Comments

comments

Liudmila Carta

Share
Published by
Liudmila Carta

Recent Posts

Toamnele mele în Italia: O călătorie fără sfârșit

Toamnele mele în Italia. Sunt opt la număr. Și nici nu m-aș fi gândit până mai ieri, când Jessica și-a… Read More

3 luni ago

MAYBELLINE: Super Stay Matte Inn, rujurile rezistente pe întreaga zi

Rujuri, rujuri și iar rujuri. Chiar dacă am o grămadă de rujuri, mereu îmi place să încerc ceva nou. Mi… Read More

3 luni ago

Chicwish Dress: Toamna mea cu flori și umbrele

Ori de câte ori citim sau auzim pe undeva spunându-se că hainele înflorate sunt la modă, sună a fi o… Read More

4 luni ago

Hello OCTOBER: Vibrațiile culorilor în toamna 2018

Duminică, 30 septembrie 2018. O după amiază obișnuită de sfârșit de septembrie, ne îndreptam spre Vigevano să o luăm pe… Read More

4 luni ago

MILANO FASHION WEEK: Noua colecție de încălțăminte JFLondon

Săptămâna Modei de la Milano este mereu o bună ocazie de a cunoaște stiliști noi și celebrități mondene. După Fashion… Read More

4 luni ago

STELLA SOFIA Brand: Noua colecție de încălțăminte primăvară vară 2019

În acest articol revin cu alte detalii de la cea mai prestigioasă expoziție internațională de încălțăminte ce s-a desfășurat la Milano… Read More

4 luni ago