Cămașa cu fundă: romantică și plină de farmec

Ca să fiu puțin comică voi începe acest articol prin a spune că ținuta mea din acest editorial e o „ținută de vip”. Așa vreau să subliniez faptul că s-a întors la modă camașa cu fundă sau cum mai este numită „pussy-bow blouse”, termenul englezesc.  

Și de ce m-am legat de Vip-uri? Deoarece mi-a venit în minte cămașa pussy-bow purtată de Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, într-o vizită oficială la Henry Fawcett Childrens Centre din Londra. Evenimentul avea loc pe la sfărșitul lunii martie și a fost mediatizat foarte mult la nivel internazional, si nu neapărat pentru vizita oficială sau discursul ținut de Ducesa de Cambridge, cât pentru bluza pe care aceasta o purta.

Kate Middleton  a ales să poarte o pereche de pantaloni evazați la care a asortat o superbă bluza Gucci, din mătase, de culoare purpurie. Doar că, Ducesa de Cambrici a purtat bluza Gucci invers de cum este prezentată pe site-urile de comercializare.  Acest fapt i-a făcut pe jurnaliști să afirme că „Kate Middleton s-a îmbrăcat greșit”, iar știrea s-a răspândit repede la nivel internațional.

Aceeași bluză a lui Gucci a purtat-o și Melania Trump prin 2016, dar cu nasturii la spate.

În acest context, nedumeriea unora era: chiar a făcut o gafă vestimentară Kate Middleton îmbrăcând cămașa invers sau această bluză Gucci poate fi purtată și invers, iar Ducesa de Cambridge a fost modelul perfect  să ne demonstreze asta?

Sincer, nu am văzut nicio replică din partea Casei Gucci referitoare la tinuta lui Kate, de accea țin să cred că a doua variantă poate fi verosimilă.  Kate Middleton ne-a prezentat un nou trend: o bluză veche, purtată sub o formă nouă. Știm foarte bine că outfiturile purtate de  Ducesa de Cambridge devin imediat un must-have. Deci,  acum  „pussy-bow bluse”  este din nou la modă.

Bluza “pussy-bow” este o replică a bluzelor pe care le purtau femeile răzbunătoare în anii 70, iar alegerile vestimentare ale Ducesei de Cambridge sunt inspirate din garderoba Reginei Elisabeta a II-a.

Cămașa cu fundă:  Când și cum o purtăm

Cămașa cu fundă este fără îndoială o piesă vestimentară femenină ce nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei elegante și rafinate. Astăzi vă prezint un nou model de camașă cu fundă si haideți să vedem ce spun stilistii despre această piesă vestimentară.

  • Chiar dacă se numește cămașa cu fundă, nu este neapărat necesar să porți funda bine stransă la gât. Poate fi purtată și ca eșarfă.
  • Dacă doriți un look masculin și serios, asortați cămașa cu fundă la o pereche de jeans drepți si o pereche de balerini( daca outfiul e de zi) sau pantofi cu toc (daca outfitul e de seară).
  • Pentru un efect mai feminin și sexy (așa cum am vrut să creez eu în editorialul de astăzi), puteți asorta cămașa cu fundă la o fustă tubin sau o pereche de pantaloni negri  și  nu trebuie să vă lipsească tocurile.

De exemplu, eu  am ales să port acestă ținută la un eveniment tip cocktail ce avea loc seara. Mi-a plăcut foarte mult această cămașă cu fundă,  mai ales pentru culoarea deosebită, care consider că mă prinde foarte bine…Apoi un alt aspect deosebit al acestei bluze este decolteul în V, foarte profund, ce o transformă foarte usor într-o ținută de seara, sexy-hot, iar în cazul în care vreau să o port ziua este suficient să restrang decolteul în V cu ajutorul unei broshe sau cu un bold și așa devine totul mai serios…Ah, țin să specific că nu e o simplă cămașă,  dar  o cămașă-body  pe care o puteți găsi pe  MIXERISHOP.IT . 

La fel și pantalonii sunt din acest magazin.