Ținuta mea de “stewardeză”….

Era o duminică de sfârșit de aprilie când am făcut aceste poze. Dimineața am fost la muncă, iar după amiază trebuia să o ducem pe Jessica la o zi de naștere cu foștii colegi la Gavrillona Lomellina. Ajunsă acasă de la muncă, în cea mai mare viteză m-am îmbrăcât ca să pornim la drum. Așa cum eram în grabă am găsit în dulap această rochie cumpărată prin iarnă de la Zara. (Uneori cumpăr haine pe care uit să le mai îmbrac.)

Ziua de naștere a fost organizată în Parcul Tre Laghi (Tre Lacuri). Am fost de mai multe ori acolo, așa că de această dată am decis să ne bucurăm de cele două-trei ore, cât copii se jucau și erau supravegheti de părinții sărbătoritei, și să facem o plimbare prin localitate.

Gravellona Lomellina este o comună din provincia Pavia, cu cca 2 700 de locuitori. Toți se cunosc între ei și imediat ești observat că nu ești de-al locului.

Plimbându-ne pe străduțele din centru satului simțeam cum aveam unele priviri ațintite. M-ai târziu am înțeles de ce. O bătrânică credea că sunt americancă, nu a rezistat până nu s-a apropiat să mă întrebe din care parte de America vin. :)))))))))))))))))

M-a derutat treaba asta…Nu am înțeles ce aș avea  asemănător cu americancele, dar nah am râs copios… Câteva minute mai târziu am intrat într-un bar să bem o cafea…Acolo am dat peste un domn tare simpatic, care dintr-o discuție în altă, dintr-un compliment în altul, mă întreabă dacă sunt stewardesa. :))))))))))))))

Atunci mi-am dat seama că problema era ținută mea, care pe străzile din Milano e una banală și, probabil, neobservată, pentru o localitate mică precum Gavrellona Lomellina era prea sofisticată…În acea zi, dintr-odată mi-am amintit de viață la țară: când ești observat și analizat de sub garduri de vreo batrânică curioasă, sau vreo vecină căreia nu îi scapă nimic:  cum ești îmbrăcât, unde te duci,  de unde vii, și tot așa mai departe….etc.

Oricum mi-a plăcut Gravellona Lomellina…Cel mai mult m-a impresionat să găsesc pe unele străzi tablourile unui pictor italian renumit. Iar mai târziu aveam să descopăr că în parc au instalată și o mini-biblioteca, accesibilă oricui. Prima mea întrebare a fost: dar pe aici nu se fură? Eh, se pare că nu. Și pentru că tot mă simțeam teleportata spiritual în satul copilării mele, mi-am zis că mi-aș dori într-o zi să mă întorc la noi la țară și să văd  acolo celebre picturi pe garduri sau pe case, o mini-bibliotecă în parc și  consătenii mei să citească tolâniți pe iarbă.

În timp ce editam aceste fotografii, mă gândeam la acea zi petrecută în Gravillona Lomellina și la emoțiile pe care le-a stârnit ….Mă gândesc și acum că totuși undeva în spatele meu mă urmărește  viață trăită la țară.

Uneori mi se întâmplă să mă pierd în aglomerația această metropolitană și să nu mai știu în ce direcție mă îndrept. Și, da,  uneori mă trezesc confuză referitor la propria-mi naționalitate.  Dacă mă gândesc bine mereu am avut o nedumerire în acest sens. Probabil pentru că m-am amestecat atât de bine prin lume, încât  nici nu mai contează ce naționalitate sunt ….

Îmi amintesc, când eram elevă pe băncile școlii, profesoara mea de limba rusă, mă numea “româncă”, când am ajuns  în România, cel mai des eram considerată “rusoaică”, când am venit în Italia cu pașaport român, m-am declarat româncă, apoi a trebuit să le explic că sunt româncă cu domiciul în Republica Moldova… deci sunt și moldoveancă….Dar în Italia, până să îmi declar eu naționalitatea, de foarte multe ori am fost confundată cu alte nații:   “poloneză”,  “unguroiacă ” și mai nou “americancă”.  😀 😀 😀

Și nu mereu am fost îmbrăcată ca o “stewardeză” :))))))))))))

Acum lăsând glumă la o parte, sunt curioasă: Voi prin ce colț de lume vă aflați? Vi se întâmplă și vouă să fiți confundate cu alte naționalități?

MY OUTFIT  Ținuta mea de "stewardeză"....MY OUTFIT  Ținuta mea de "stewardeză"....MY OUTFIT  Ținuta mea de "stewardeză"....MY OUTFIT  Ținuta mea de "stewardeză"....MY OUTFIT  Ținuta mea de "stewardeză"....MY OUTFIT  Ținuta mea de "stewardeză"....MY OUTFIT  Ținuta mea de "stewardeză"....MY OUTFIT  Ținuta mea de "stewardeză"....MY OUTFIT  Ținuta mea de "stewardeză"....

Hits: 0

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*