Culorile și starea de spirit

Iată că se apropie o altă vara…În sfârșit, putem ieși din casă și, cu dorința de libertate, crește și dorința de a scoate haine colorate și accesoriile din dulap.

În sfârșit putem ieși la câte o plimbare, după ultimele nouă luni de lookdown ….Sperăm că vara această va fi  specială, că soarele și căldură vor îndepărta pandemia…

Hainele colorate nu sunt doar o modalitate de a sărbători sosirea verii, dar și cea mai bună metodă de a combate zilele negative, monotone, prin care am trecut cu toții în ultimul an de zile.

Pandemia ne-a marcat pe fiecare în parte în mod direct sau indirect. Monotonia s-a instalat în aer precum virusul. Faptul că ne-a fost redusă libertatea, evenimentele publice….iar cea mai mare parte de timp o petrecem în casă, ne-a destabilizat emoțional. De aceea cu editorialul de azi vreau să va motivez să va îmbrăcăți colorat. Culorile sunt capabile să ridice starea de spirit și nu există o metodă mai bună de-a îndepărta tristețe

Hainele colorate și starea de spirit 

Must-have: Salopeta scurtă înflorată, vara

Este un fapt stabilit că culoarea hainelor ne influențeazși ă starea de spirit. Este un factor psihologic, așa cum a spus Freud, dar și unele studii recente de la Universitatea din Padova demostrează  cum culorile întunecate provoacă emoții negative în timp ce cele deschise, precum galbenul, portocaliul sau roșul, trezesc sentimente pozitive. Nu întâmplător anul acesta colecțiile marilor disigneri  sunt colorate….

Știu, este mult mai ușor să cumpărăm o rochie neagră, o cămașă sau un pantalon negru. Negrul poate fi combinat cu orice, este discret și elegant și este una dintre culorile care subțiază, acolo unde este necesar.  Acestea sunt doar câteva motivele pentru care de foarte multe ori alegem hainele închise la culoare. Dar  în același timp o haină întunecată  poate declanșa sentimentul de tristețe.

Ai auzit de cromoterapie?

Cromoterapia este o tehnică terapeutică antică, încercați să o luați în considerare atunci când faceți cumpărături și veți veți vedea cum bună  dispoziție  va crește chiar și atunci când totul în jur vi se are deprimant.

Culorile și semnificațiile lor

Fiecare culoare are semnificația ei. Iată o listă de culori și semnificațiile acestora pentru a vă ajută să alegeți culoarea pe care o preferați, în funcție de personalitatea și de beneficiul pe care doriți să îl obțineți.

Roșul Este culoarea temperamentului, pasiunii și căldurii: reprezintă focul, prin urmare vitalitate, energie. Dacă te îmbraci în roșu cu siguranță nu vei trece neobservat.

Puterea florilor și a rochiilor lungi vara

Portocaliul Este culoarea fericirii, bunăstării și sănătății. Portocaliul aduce energie, iar dacă decideți să purtați  această culoare, cu siguranță veți face față oricărei zile teribile.

Galbenul  Este culoarea preferată a copiilor, exprimă soare, bucurie și spontaneietate. Dacă te îmbraci în galben, zâmbetul va fi spontan și toată lumea va fi atrasă de bună ta dispoziție.

Verde este culoarea naturii și îți oferă seninătate și armonie, te ajută să-ți menții echilibrul chiar și în situații dificile.Dacă te îmbraci în verde vei fi un concentrat de calm și echilibru și vei fi senin.

Albastrul,  este relaxant, că valurile mării, dar este și culoarea eleganței și a libertății. Albastru mai Este culoarea prospețimii. Dacă te îmbraci în albastru vei fi elegant și învăluit într-un profund sentiment de relaxare.

Violetul este îndrăzneț și profund, odată simbol al puterii și regalității.

Încercați întotdeauna să alegeți culoarea care vă face să vă simțiți mai bine sau, pur și simplu, cea care vă place cel mai mult, deoarece se potrivește cu culoarea ochilor dvs. sau pentru că va donează mult tenului.

Și dacă nu îți place să porți haine colorate, atunci îți poți crește-ți stimă de sine cu un ruj roz, roșu, violet sau cu accesorii. Puteți opta pentru un accesoriu, precum o brățară sau un colier, sau vă puteți distra cu ojă. Important este să ai acea atingere de culoare care să te facă să te simți bine și să te facă să faci față mai bine provocărilor zilnice!

Un ultim sfat: Chiar vrei să te simți bine? Gândește-te pozitiv și viața ta va fi colorată!

Pentru acest editorial eu am ales această rochiță multicolor, în care portacaliul este culoarea predominantă și îmi place la nebunie. Imediat cum am văzut-o. am sismtit că mi se potrivește cu starea mea emoțională din ultima vreme.  Și cu siguranță va preferată mea din acest sezon.

                      Voi ce ziceți?  Vă plac hainele colorate? Care e culoare voastră preferată în acest sezon?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*