Cum porți pantaloni de ciclism în 2021

Pantalonii de ciclism sau bike pants, au apărut  în lumina reflectoarelor în urmă cu doi ani, mai exact în vara anului 2019.

Pantalonii de ciclism au devenit populari în rândul pasionaților de modă și a celor mai cunoscuți influenceri de pe instagram, până au ajuns să convingă publicul în masa că pot fi purtați cu mult stil și în alte ocazii, nu doar de pasionații de ciclism.

Daca aruncăm o privire în trecut, descoperim că pantalonii de ciclism au fost lansați în anii ’90, în principal datorită Principesei Diana, care îi includea foarte des în ținutele ei de pe străzile Londrei și pe care îi purta cu mult stil, combinându-i cu hanorace și  o pereche de adidași. În prezent, pantalonii de ciclism pot fi purtați cu ușurință și pentru  a crea  look-uri romantice, casual, chiar elegante, nu doar sportive.

Așa dar, daca ai o pereche de astfel de pantaloni  e timpul să începi să îi porți mai des și să îi pui în valoare alături de alte articole vestimentare.

Ce sunt pantalonii de ciclTrăim într-o eră în care oamenii caută îmbrăcăminte confortabilă, funcțională și elegantă. Îmbrăcăminte care oferă libertatea supremă de mișcare.

Ce sunt sunt pantalonii de ciclism? Pantalonii de ciclism sunt un tip de îmbrăcăminte atletică, de obicei realizați  dintr-un material de nailon sau lycra,  spandex sau alte materiale extensibile (în prezent pot fi găsiți în diferite tipuri de materiale)

Pantalonii de ciclism sunt  concepuți  pentru a fi purtați atât că strat de bază, cât și că strat exterior,  pentru a oferi un anumit nivel de căldură, precum și un anumit nivel de protecție împotriva vântului sau a ploilor.

Pantalonii pentru biciclete vin în mai multe stiluri și lungimi, tip leggins scurți, lungi de 3/4 și  leggings lungi.  De asemenea, exista diferite niveluri de căptușeală pentru confort și protecție – variind de la cele mai ușoare la cele mai grele. La fel și prețul lor variază de la cei mai ieftini, la cei mai scumpi.

Bike Pants: Cum s-a dezvoltat că tendință de modă?

Pantalonii de bicicletă există de peste 30 de ani și au trecut prin schimbări semnificative pentru a se potrivi nevoilor industriei modei.

Primii pantaloni cunoscuți pentru bicicletă au apărut în anii 1920 și au fost vânduți că „knickerbockers”. Aceștia erau largi,  cu tiv mai jos de genunchii și erau purtați cu cizme sau ciorapi lungi și pantofi, în special de către bărbați.

Ulterior, pantalonii de bicicletă a fost introduși  în 1979 de Levi’s când și-a lansat linia colecția de îmbrăcăminte pentru bărbați „Prospector”, care includea pantaloni de ciclism de lungimi diferite față de modelul original.

Pantaloni de ciclist: puncte tari și puncte slabe

În prezent,  pantalonii de ciclism sunt precum niște jambiere tăiate deasupra genunchiului, cu talia înalta, care strânge și  accentuează silueta lăsând loc imaginației. Pot fi foarte ușor de purtat oricând, dar au și câteva puncte slabe:  Adică nu pot fi purtați chiar “oricând”  și de către oricine. Descoperind foarte mult formele, aceștia pot evidenția foarte ușor și defectele corpului (picioare, coapse, talie).

Cum să porți pantaloni de ciclism în 2021?

Este timpul să fii simplu. Pantalonii de ciclism se referă la confort, stil și versatilitate. Cel mai bun mod de a purta pantaloni de ciclism în 2021 este cu un tricou sau cămașă, un sacou casual sau elegant, o  pereche de pantofi sau încălțăminte sport.

În prezent, pantalonii de ciclism vin cu o varietate de modele, culori și țesături. Există  doar câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vreți să vă cumpărați o pereche de astfel de pantaloni: îi doriți exclusiv pentru a face sport cu bicicleta sau să îi purtați și în alte ocazii? Aici deja, în baza la necesitate se vă lua în calcul și calitatea și cât doriți să cheltuiți.

Idei de ținute cu pantaloni de ciclism

Aspect casual

Pantalonii de bicicletă oferă un aspect casual drăguț și versatil. Purtarea lor este foarte simplă: doar o bluză puțin lată și lungă sau o cămașă albă supradimensionată și atât.

Te joci cu accesorii: genți de designer, bijuterii și adidași sau botine în picioare: într-o secundă vei obține o ținută care te vă face să te simți perfect în largul tău!

Aspect sportiv

Fără îndoială aceasta este cea mai „naturală” combinație când vorbim despre bicicliști.
Doar un hanorac, un tricou și o pereche de adidași și într-o secundă ești pregătit pentru timpul liber sau pentru o plimbare liniștită.

Aspect șic/ romantic

Cine ar fi crezut că am fi purtat pantaloni de ciclism chiar și pe look-uri mai romantice și mai rafinate?

Cele mai bune sunt cu un blazer supradimensionat sau mai mulat, un top sau o cămașă cu mâneci bufante și de ce nu, chiar și tricotaje ajurate.

Look elegante

Pentru look-uri mai elegante, ar putea fi interesant să optezi pentru materiale diferite decât țesătură clasică elastică, precum pielea ecologică.

Marii designeri au propus și pantalonii de ciclism cu broderie, dantela și diferite aplicații, ideali pentru ținute de seara mai importante.

pantaloni de ciclism

Multe femei nu ar purta pantaloni de ciclism pe străzile orașului, considerându-i nepotriviți. Cu toate acestea, multe fashion-iste au demonstrat în ultimii ani, că pantalonii pentru bicicleta pot avea mult stil daca sunt combinați cu gust și daca nu vă sfiiți să vă arătați picioarele.  Chiar si pe tocuri!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*